https://youtu.be/1-XhyrTWQfg

Tanács. A Wikipédia szerint: „valakinek mondott vélemény arról, hogy mit kellene tennie, vagy hogyan érdemes csinálnia valamit.” Minél kisebb valaminek a tétje, annál kevésbé fontos mások véleménye, ám minél nagyobb, annál fontosabb, hogy megkérdezzünk másokat. Építkezéskor vagy lakásfelújításkor mindig nagy a tét, és nemcsak az anyagi ráfordítások miatt, hanem azért is, mert egyes döntéseink hosszú távon befolyásolják otthoni komfortérzetünket. Ha időben kérdezünk, a lakberendező komoly segítséget adhat.

Sok olyan helyzet van az életünk során, amikor nem vagyunk abban biztosak, hogy mit, vagy hogyan csináljunk. Számos helyzetben – nagyon helyesen – fel is ismerjük, hogy valamihez nem értünk. Nem állunk neki otthon egy fogorvosi kezeléshez, nem kezdünk el kazánt szerelni vagy elektromos vezetéket cserélni, nem kezdjük el a 9. emeleten a klíma beszerelését egyedül és autót sem vezetünk, ha nem tanította meg valaki, hogy hogyan kell csinálni. Nem ritka az sem, hogy rájövünk, az otthonunk berendezésekor valamit nem tudunk – sokan mégsem kérnek segítséget, vagy tanácsot.

Pedig egy-egy otthon kialakítása nem csak komplex, mindenre kiterjedő lakberendezési terv segítségével helyezhető a megfelelő irányba! Rengeteg olyan eset akad, amikor néhány jókor érkező tanács bőven elegendő ahhoz, hogy otthonunk olyan legyen, mint amilyenre vágyunk. Ha pedig az otthonunk olyan, mint amire vágyunk, akkor jó hatással lesz a hangulatunkra, az aktivitásunkra, a mindennapjaink praktikumára, a vendégeinkre, a környezetünkre és a pénztárcánkra!

Merjünk tehát tanácsot kérni, ha nem látjuk át, mit érdemes megcsinálni, és mit nem! Legyen szó csupán egy-egy kis helyiségről, egy-egy egyedi bútorról és tervezéséről, egy plusz funkció betervezéséről, mert mondjuk home-office -t kell otthon létrehozni. Jól jöhet a tanács házépítés előtt állóknak, és azoknak is, akik eladásra készülnek, ezért meg akarják mutatni ingatlanuk legelőnyösebb oldalát is! Nem mindegy, milyen szempontok szerint döntünk burkolásnál, vagy éppen fürdőszoba felújításnál, és hasznos a szakmai észrevétel villanyszerelési vagy világítástechnikai kérdésekben is. Sokszor az is megnyugvást ad, ha valaki biztosan meg tudja jól ítélni, milyen tapétát, milyen falszínnel kombináljunk – ha már költünk egy kis frissítésre, de elvesztünk az óriási kínálatban.

Minden forint, amit előzetes és logikus megfontolást követően fordítunk az ingatlan korszerűsítésére, megtérül, ha jól oldottuk meg a helyzetet és kihoztuk a legtöbbet aktuális lehetőségeinkből. A profit pedig rendszerint többszöröse a befektetésnek, vagy azért mert anyagiakban mérhető, vagy azért mert kényelmünk, komfortérzetünk és elégedettségünk mértéke fokozódik a bizonyosság nyomán, hogy a lehető legjobb döntést hoztuk.

Perneczky Regina

lakberendező

www.alakitlak.hu