Minden lakásnak és családi háznak van nappalija. Legyen egy otthon akár nagy, akár kicsi, vagy, ha nincs rá lehetőség, hogy ez a zóna egy teljesen önálló, kényelmes méretű terület legyen – nappali funkció akkor is mindig, minden otthonban van. Ez az a tér ahol megpihenünk egy fárasztó nap után, ahol társasjátékozik a család, ahol beszélgetnek a vendégek, ahol számtalan életfunkciónak megfelelő helye és tere van. Éppen ezért kialakításának a sikere életünk minden lényeges hétköznapi tevékenységekor pozitívumokat hoz magával.

Általában törekedjünk rá, hogy legyen elegendő tárolóhely, de ne legyen túl sok, túl uralkodó a térben a szekrények elhelyezése, mert zsúfoltnak tűnik majd a szoba. Próbáljunk megnyugtató színeket alkalmazni, de csempésszük be nyugodtan a kedvenc árnyalatunkat is, csak törekedjünk egy ízléses színpalettának a megjelenítésére, amelynek a részévé válhat és harmóniában lesz minden tónus. Igyekezzünk kényelmes ülőhelyet kialakítani és próbáljunk gondolni arra is, hogy vendégségkor, vagy amikor többen használjuk a szobát, akkor is alkalmazkodjon az igényeinkhez.

Ne feledkezzünk meg semmiképpen a világításról sem, mert minden tevékenységhez más és más típusú világítási effekt a megfelelő, és mivel a nappaliban nagyon sok mindent tudunk csinálni, ezért mindenhez megfelelő fényre lesz szükségünk. Akkor is, ha funkcionális fényre van szükségünk, és akkor is, ha csak hangulatvilágításra. Egy jól kialakított nappali a család minden tagjának a kényelmét szolgálja, a család minden tagjának nyugalmas zónát biztosít, és mindig jólesik megpihenni benne. Ha pedig különösen esztétikus vagy különleges a kialakítása, akkor büszkélkedhetünk vele a szomszédoknak is!

Perneczky Regina

lakberendező

www.alakitlak.hu