Avagy szeretnénk-e, hogy nyikorogjon? Sokan természetesnek veszik, hogy a fapadlóval, falépcsővel együtt jár a „nyikorgás”. Van, aki kifejezetten szereti, ha a fa hangot is ad, mások pedig nem tudják, hogy van megoldás a nyikorgás ellen.

Hogy nyikorog-e a fapadlónk, falépcsőnk, az valójában a megfelelő segédanyagok kiválasztásán és a kivitelező szakemberen múlik. Egy jól megépített lépcső évek múltán sem fog nyikorogni, míg a fapadlóknál az alépítmény határozza meg az akusztikai hatást, ami azt jelenti, hogy például egy síkbetonra elasztikus ragasztással megépített padló szinte minden esetben hangtalan lesz. Ezzel szemben egy műemlék felújításnál a fa alpadló rendszer minden esetben akusztikailag határozottan megkülönböztethető lesz.

Akárhogy is dönts, hogy nyikorogjon-e a fapadlód, falépcsőd vagy sem, érdemes mindig szakemberrel is konzultálni előzetesen, hiszen számos apró fogáson, odafigyelésen múlik, hogy tartós eredményt kapjunk, ha fával akarjuk körbevenni magunkat otthonunkban. A WoodCornerben díjmentes szaktanácsadással segíthetünk abban, hogy minden rendben menjen a faanyagok kiválasztásától a kivitelezésig. Gyere be hozzánk, és ismerkedj meg a lehetőségeiddel!

Körmöczi László Árpád faműves-asztalos