https://youtu.be/eRnAPR8rt20

Egy beltéri ajtó ma már fontos dizájneleme is otthonunknak, nem csak nyílászáróként funkcionál. Ezért fontosabb lett a kiválasztásnál a látvány, ám a méretezésre, a beépítésre, a várható szállítási időre ugyanúgy érdemes figyelnünk, ha el akarjuk kerülni a kellemetlenségeket.

Egy ajtóba, különösen egy egyedi fa ajtóba könnyű beleszeretni. Mielőtt választunk, mindenképpen érdemes megnézni, mennyire harmonizál az ajtó azzal a térrel, ahová szánjuk. Ha könnyed enteriőrt szeretnénk, egy robosztusabb vagy sötétebb ajtó rontja a kívánt hatást, de ugyanilyen fontos, hogy az ajtó színe, anyaga a padlófelülettel is összhangban legyen. Ugyanis egy térben ez a legnagyobb olyan felület, amit ritkábban változtatunk, hiszen a falakat mindig könnyebb újrafesteni vagy újratapétázni. Ha a faajtónk szépen illeszkedik a padlóhoz, az már fél siker.

Sokszor lehet fontos szempont, hogy egy egyedi ajtó mikorra készülhet el. Hiszen egy házépítéskor vagy lakásfelújításkor számos munkafolyamatnak kell összhangban lennie, ezért érdemes például ajtót is időben választani. A WoodCornerben mi mindig a helyszín felmérésével kezdjük. Hogy merre nyíljon egy ajtó, akadálytalanul nyílhat-e az adott térben, azt könnyebb eldönteni, ám alaposnak kell lenni a beépíthetőség ügyében, hiszen az aljzatbeton, a burkolat, a válaszfalak sajátosságai is befolyásoló tényezők.

Akkor is figyelmesnek kell lenni, ha az új ajtó egy régi helyére kerül, mivel ami látszatra hasonló, az a megvalósítást nézve már nem biztos, hogy az, így precízen kell felmérni a helyszínt, feltárni az esetleges műszaki problémákat. Ha mindez kész, akkor jöhet a tényleges beépítés, amit a WoodCorner szakemberei precízen el is végeznek.

Laczi Ferenc

WoodCorner